Coach vinden bij behandeling burn out

Een burn out en je wil een coach vinden? Hoe doe je dat?

Eerst een woordje uitleg over: wat is een burn out? Een burn out is niet hetzelfde als een depressie. Bij depressie zit je aan de grond met je gevoelens. Bij een burn out zit je aan de grond met je energie: niets lukt nog, je komt nergens meer toe. Wat moet je dan beginnen?
Vraag hulp

Bespreek je burn out

Probeer over je burn out te spreken met je partner, familie, huisarts. Zij kennen jou het beste. Zij kunnen er zijn voor jou en je helpen. Maar dit is niet voldoende. Je hebt professionele hulp nodig. Vraag aan je partner, vrienden of huisarts om je te helpen zoeken.
Vind een coach met referenties

Zoek een coach

Ga niet zomaar (via internet of telefoongids) een coach zoeken. Je weet nooit waar je terechtkomt. Het contact tussen jou en je coach is iets heel persoonlijks, en je kan het in jouw toestand best missen om bij de verkeerde persoon terecht te komen. Ga daarom enkel met een coach in zee over wie je – uit rechtstreekse bron – positieve reacties hebt gehoord.

Blijf niet met een burn out rondlopen: zoek samen met vertrouwenspersonen de juiste coach! De belangrijkste tip die wij mee kunnen geven is om open en eerlijk te zijn. Zit je ergens mee, praat erover met vrienden en familie. Zelf kom je er niet zomaar aan uit. Anderen kunnen kritische vragen stellen waar ze jou weer mee verder kunnen helpen. Accepteer hulp en zoek een professionele coach!